torstai 1. toukokuuta 2014SOININ HALLITUSPUUHASTELU
Kirjoittaja: Tuula Silvennoinen, eläkeläinen Lieto
Piirros: Mari Salonen
6.8.2011 (edelleen ajankohtaista poliittista satiiria)Unski: No ni! Timo Soini ei sitte lähre hallitusneuvotteluihi ollenka. Se sano, ettei halua olla semmosessa hallituksessa, missä lapioiraan rahaa Euroopan pankeille.  Ne jää ny oppositioon.

Anni: Se ei uskalla ottaa vastuuta. Se ei o varma  omista porukoistaa. Ne onki aika villejä  ollukki kannanotoissaa jo.  Jussi Halla-aho ja kumppanit. On paljon helpompaa olla oppositossa ja jatkaa huutelua. Senhän ne osaa. Se on ollu taitavaa median käyttöä kaiken aikaa. Timo Soini tarjos medialle uudenlaista virkeämpää ja kansantajuista iskevämpää tapaa tarttua asioihin. Mediaha tarttui.

Unski: Olis se ollu oikei, että olisivat lähteneet tekee edes pikkuhiljaa sitä muutosta.  Ny jäädää kyttäyspaikalle ja odotellaa seuraavia eduskuntavaaleja ja vielä isompaa jytkyä tai kenties oikei räjähdystä. 

Anni: Portukali oli esteenä ja ku se saatii pois nii sitte otettiinki koko EU hampaisii.  Se olis ollu takinkääntöö muka, jos ne olis menny hallituksee. Mää oon sitä miältä, että vastuun pakoilua toi o. Niillä ei vaa oo yksinkertasesti ministeriainesta riittävästi. Tällai ne saa paremmin kasvonsa pidettyä. 


Unski: Jos se noi o, nii eiköhä se pikkuhiljaa tu näkyviin. Jos ne olis menny hallitukseen, olis se tullu pianki esille niitte taitamattomuus ja tätä riskiä ei Soini uskalla ottaa. Ny vaa jatketaa suunsoittoa entistä suuremmalla äänellä ja entistä  kovemmilla panoksilla. Hällä väliä - mitäs suomalaiset meni Eu:hun - kärsiköö ny. Persut olis kääntäny kelkan,  jos  ne olis voittanu koko helahoido. Kuinkaha olis suu pantu, jos olis voittanu. Kokoomus ja Keskusta ei olis lähteny siihe hallituksee eikä RKP. 

Anni: Se olis ollu tosi miälenkiintosta. Soini olis todella joutunu kovan paikan eteen. Se mää olisi halunnu nähdä.

Unski:  O tää ollu nii ihmeellinen tää kevät tolla politiikan saralla. Kaikkiha se myäntää,  että kipeetä se tekee, että  huonosti hoitavien valtioiden talouksia  täytyy auttaa ja vieläpä velkarahalla. Eihän se tunnu tiätenkään järkevältä vaa hölmöläisen touhulta. Peittoa jatketaa peiton toisesta päästä. 

Anni: Meille o uskoteltu, että se o iha vättämätöntä Suomen viennin kannalta. Luvattu myäs, että raja o tullu ny vastaa. Nähtäväksi jää ny sitte,  että tuleeko Soinin ennustama  joukko Euroopan velkaisista maista Suomen niskaan ja lopulta sitte ku ollaa kriisissä ja kukaa ei meitä sitte auta, tulee Suamesta sitte se Soiniland ja me ollaa sitte köyhiä mutta ei kipeitä. Soini istuu valtaistuimella paavin päähine päässä ja valtikka kädessä ja sanoo, näin tässä kävi, kun ette uskonu mua. Mää olin oikeessa. 

Unski: O sulla toi miälikuvitus aika vilkas.  Mää nään ton taas iha toisella lailla.

Anni: Tää o vaa tämmöstä kuvaannollista. Ei se tiätenkä oikeesti  olis Paavin hattu päässä eikä valtikka kädessä. Se o nii hyvä puhuu ja osaa olla sen näköne, että ihmiset näkis se uutena messiaana ja pelastajana. 

Unski: Mu miälestä sää jotenki sekotat Paavin ja Jeesuksen. Paavi o Roomalaiskatolise kirkon pää ja Jeesus kuali ristillä. Siitäki o aikaa jo parituhatta vuatta.  

Anni: Onko siitäki jo nii kauan. Kyllä toi aika kulkee nii nopeesti. Kuka sitte paljo muistaa Soinista tai Kataisesta parin tuhannen vuaden päästä. Jääkö aikakirjoihin paljon edes merkintöjä.  Saattaa olla, että koko Suamee ei enää oo. Me voidaan iha hyvin olla joku jäänne jostai muinaisuudesta ja historiallisista kaivauksista löytyy jonkun Roomalaiskatolisen kirkon lattian alta Soinin luut. Sitä ennen kuitenkin Timo Soini on julistettu pyhimykseksi. Hänet tullaan muistamaan aikakirjoissa miehenä, joka pelasti Suamen.

Unski: Mistä Soini sitte Suame pelasti.

Anni:  Tää onki niitä suuria mysteereitä, jonka määki totta tosiaan haluan nähdä.

Unski: Kuinka musta ny tuntuu, että Soini pelasti meidät Soinilta, ku ei ne menny hallituksee.

Anni: Määhä sanoi jo, että pyhimys siitä viä tulee. 

Unski: Mikähä pyhimysnimi sille vois tulla?

Anni: Pyhä Timoteus vois olla iha hyvä.

Unski: Yks asia mua kiinnostaa. Se, että  aikanaan kun Timo saapuu taivaan portille ja kysyy Pyhältä Piatarilta lupaa tulla taivaaseen niin mää pelkää sitä, mitä Piatari sanoo.

Anni: Mitä Piatari sitte sanoo.

Unski: Se sanoo, ettei tänne persut edellä tulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti